Lipenský týden – MČR třídy Cadet

O víkendu 1.–2. července uspořádal Jachetní klub Černá v Pošumaví tradiční závod Král Šumavy. Přinesl osm rozjížděk a dva dny závodění ve středním až silném západním až severozápadním větru.

Na Cadeta si odskočily naše dvě závodnice třídy Optimist a hned z toho bylo stříbro pro Annu Skořepovou na pohárovém závodě této dvouposádkové třídy. Závodila s Viktorií Novákovou z Plzně a zvítězili v kategorii do 14 let. Hned za nimi skončila v celkovém pořadí třetí celá posádka ČYKu – Adam Vrána a Michaela Maršálková.

Druhé místo ve třídě 420 brali Vojta Klíma s Jáchymem Klímou, který si také odskočil z Optimista.

Ve třídě 29er vybojovala stříbro Lucie Košatová, která závodí s Vojtěchem Cibulkou z JK Plzeň.

Kompletní výsledky: https://www.sailing.cz/vysledky/231313

Tradiční lipenský závod Vítr a slunce letos přinesl víc slunce než větru. Pro třídu Cadet, která závod jela jako mistrovství ČR, byl pětidenní, pro třídy 29er a Fireball čtyřdenní a pro FD dvoudenní. Ve středu 5. 7. bylo větru až dost, odjely se dvě rozjížďky a pak přišel nárazový vítr o síle až 18 m/s z naštěstí kolemjdoucí bouřky. A pak se v sobotu podařilo odjet za slabého větru tři další rozjížďky. A to bylo za pět dnů všechno.

 

Našim závodníkům ve třídě Cadet už se tolik nedařilo, nejlépe skončili Adam Vrána a Michaela Maršálková čtvrtí. Zato Lucie Košatová ve třídě 29er závod vyhrála.

Kompletní výsledky zde: https://www.sailing.cz/vysledky/231316