Optimisti v Polsku

 

Naši dva závodníci se společně s SpS třídy Optimist se pod vedením trenéra Jakuba Halouzky zúčastnili Mezinárodního mistrovství Polska v Dziwnowě na Baltu. Na závod vyrazili rovnou z Českého poháru na Nových Mlýnech a od úterý 12. 9. v Polsku již trénovali. Silný vítr a velké vlny se letos bohužel nekonaly, celý týden se nesl ve znamení slabého větru a při závodě pak dlouhého čekání na vodě.

 

V pátek a v sobotu se v kvalifikaci odjelo pět rozjížděk a poslední den – v neděli 17. 9. až odpoledne tři finálové jízdy pro zlatou skupinu, pro ostatní jen dvě. Z 286 zúčastněných lodí se výborně jezdící Marek Štolba probojoval do zlaté skupiny, dlouho sahal po umístění v první dvacítce, ale nakonec z toho bylo 39. místo. Anna Skořepová bojovala v bronzové skupině.

Kompletní výsledky: https://portal2.psko.pl/regaty/baltic-cup-mmpsko-2023/wyniki/opp#l

Dalším výjezdem SpS Optimist bude na přelomu října a listopadu Halloween Cup na Gardě, kde bude trenér Jakub Halouzka vybírat děti do SpS na příští rok. Kromě Marka a Andulky, kteří v SpS už jsou, a Vaška, který v něm je sice také, ale už přešel na lodní třídu ILCA, se o Sps bude ucházet dalších pět dětí z ČYKu. Na Gardu z ČYku vyrazí celkem 15 dětí pod vedením trenérky Evy Skořepové.