Druhé místo v anketě Jachtař roku 2023 pro tým HEBE

 

V anketě Jachtař roku 2023 byl ČYK opět vidět! Anketu Jachtař roku vyhlašuje Český svaz jachtingu již od roku 1987. Do ankety mohou nejúspěšnější sportovce nominovat kluby i jednotlivci. Ze zaslaných návrhů Výkonný výbor ČSJ schválí nominované v každé kategorii – většinou pět sportovců nebo týmů. V anketě se hlasovalo stejně jako vloni v šesti kategoriích – muži, ženy, junioři, juniorky, jachtařské týmy a akce roku, a dále pro celkového vítěze ze všech nominovaných jednotlivců. Hlasovat mohou všichni členové Českého svazu jachtingu.  

   

Vyhlášení ankety Jachtař roku 2023 se konalo v sobotu 25. listopadu od 18 hodin v Autosalonu Hyundai v Brně. V anketě hlasovalo 405 aktivních členů Českého svazu jachtingu, vyhlášením provázel Jan Skřepek, předseda České windsurfingové asociace.

Akci zahájil předseda Českého svazu jachtingu Radim Vašík, který přivítal všechny přítomné a poděkoval partnerům a organizátorům akce: „Jsem potěšen, že jsme se po třičtvrtě roce opět sešli zde v Autosalonu Pokorný a že jsou mezi námi téměř všichni naši reprezentanti a podporovatelé jachtingu. Jako brněnský patriot jsem rád, že se vyhlášení koná opět v Brně.“  

Stejně jako v loňském roce se absolutní vítězkou ankety Jachtař roku 2023 a zároveň suverénní vítězkou kategorie juniorek stala Kristýna Piňosová z RODOP iQFoil teamu.

V Kategorii týmy druhé místo získal HEBE SAILING TEAM z Českého Yacht Klubu ve složení Zdeněk Jakoubek, Zdeněk Sünderhauf, Martin Trčka, Tomáš Musil, Pavel Bobek, David Kovařík, Petr Stejskal, Marek Filinger, Petr Solař, Matěj Jurečka, Tomáš Peterka a Libor Hošek. Tým závodí na námořní plachetnici M37 a letos zaznamenal četné mezinárodní úspěchy.

V kategorii juniorky byla nominována Anna Skořepová z ČYKu, která letos vyhrála Mistrovství ČR třídy Optimist. Na vyhlášení společně s kolegyní z reprezentačního družstva třídy Optimist, další naší závodnicí Matildou Košíkovou pomáhala PR manažerce ČSJ Evě Skořepové s předáváním cen.  

Ocenění pro akci roku získala Regata 130 let jachtingu – Czech Junior Nationals, která se konala na Lipně od 29. 8. do 3. 9. 2023, a které jsme se v hojném počtu zúčastnili. Více o akci: https://www.sailing.cz/clanky/pardn-oslava-130-vro-zaloen-eskho-jachtingu

V nominaci se objevila i naše jarní oslava 130 let jachtingu a v nominacích na trenéra roku nechyběl náš předseda Pavel Schwarz, který vede úspěšné družstvo třídy Optimist.

 

Více o vyhlášení ankety zde: https://www.sailing.cz/clanky/anketu-jachtar-roku-2023-znovu-vyhrala-windsurfarka-kristyna-pinosova