McDonald’s Cup na Lipně

Již čtvrtý závod Českého poháru odjela třída Optimist tentokrát ve spojení s třídou 29er na Lipně. Již 8. ročník McDonald's Cupu se konal o víkendu 15.–16. 6. v Jachetním klubu Černá v Pošumaví.

V závodě startovalo pouze 39 starších a 19 mladších dětí na Optimistech – z Moravy totiž přijelo celkem pouze osm závodníků!!! Děti doplnili junioři na 13 lodích třídy 29er. Mezi startujícími bylo z ČYku 13 dětí na Optimistu a 3 závodnice na 29eru.

Kdo nepřijel, udělal chybu. Závod se povedl, a to jak díky větrným podmínkám v sobotu, tak zejména díky tradičním partnerům akce, kteří dodali dětem ceny a dárky. Nesměly chybět poukázky do McDonald's, zmrzlina Algida, jogurty Müller, nápoje Coca-Cola, trička od Galileo production pro každého, tombola, v níž každý vyhrává, ceny od Mercedes Milan Král s.r.o. a z Rakouska přijela Lieses Opti Zentrale s nabídkou jachtařského příslušenství a oblečení, která také věnovala ceny pro závodníky.

V sobotu se odjely čtyři rozjížďky. Foukalo okolo 6 až 8 m/s, zpočátku v nárazech až 15 m/s. To bylo na některé mladší děti příliš, tak není divu, že o převržení nebyla nouze a že se některým nepodařilo dokončit žádnou rozjížďku. V neděli foukal slabší vítr, který na chvíli zesílil až ke 4 m/s, a tak byla odstartována pátá rozjížďka. Ovšem vítr znovu lehl, a tak musela být rozjížďka přerušena.

A jak to pro nás dopadalo?

 

V celkovém pořadí to sice tentokrát necinklo, ale Anna Skořepová brala 6. místo a stříbro v kategorii starších dívek. Do první desítky se těsně vešel ještě Marek Štolba, který přišel o medaili kvůli protestu.

 

V mladších skončil na pátém místě Prokop Česaný (4. chlapec) a bronz mezi dívkami brala Linda Hubáčková.

 

Nejmladší dívkou byla Alžběta Gregarová.

 

Ve třídě 29er skončila Annamaria Kramplová na 7. místě a sestry Lokajíčkovy na 9. místě.

Kompletní výsledky: https://www.sailing.cz/vysledky/241308

 

V průběžném pořadí Českého poháru třídy Optimist  si stojíme velmi dobře - Anna Skořepová celkově vede, o medaile bojují i Marek Štolba, Matilda Košíková, Kateřina Tomolová a Hynek Zákoucký.

 

V mladších je na druhém místě v dívkách Linda Hubáčková a o medaile bojují i kluci František Zákoucký a Prokop Česaný.

Foto Eva Skořepová

Kompletní fotogalerie zde: http://gofile.me/52A2D/k90DIDCtX