Zlato a bronz z Olympiády dětí a mládeže

Skvělou tečku za povedeným závodem nabídl poslední den. Ve středu 26. června přišel vítr, který v nárazech dosahoval ke 20 uzlům (10 m/s) a přinesl nejen ideální sportovní podmínky pro mladé jachtaře, ale také parádní výsledky pro celý pražský tým.

   

Ve třídě Optimist so mezi dívkami suverénním představením v silnějším větru s dojezdy 1, 1, 2, 1 vybojovala zlatou medaili Anna Skořepová z ČYKu.

Mezi chlapci získal bronz další člen ČYku Marek Štolba.

A ve třídě RS Feva ztvrdili nadvládu Prahy bronzoví Kristian Bezušek a Petr Jeřábek ze sousedního klubu YC CERE.

Praha i díky nim ovládla Olympiádu dětí a mládeže, kterou hostil Jihočeský kraj. Jachting se zásluhou YC DIM konal na Bezdrevu.

Pro všechny děti byla Olympiáda velkým zážitkem, užily si nejen závodění na vodě, ale také slavnostní zahájení, medailové ceremoniály i návštěvu a fandění svým kamarádům v jiných sportech.

 „Byl to skvělý zážitek, neopakovatelná atmosféra, moje spolužačka Stela Hájková získala stříbro v plavání, a navíc má zlatá medaile jako bonus. Moc jsem si to užila a doufám, že budu závodit i za dva roky na své domácí vodě – na Vltavě v Praze,“ věří vítězka třídy Optimist Anna Skořepová.

V roce 2026 bude totiž Olympiáda dětí a mládeže v Praze a my věříme, že jachting bude opět do programu zařazen.

 

Děkujeme všem organizátorům, rozhodčím, televizním štábům, kameramanům, komentátorům, zajištění trackingu, sponzorům, klubové restauraci, trenérům i závodníkům za skvělou akci!

Kompletní výsledky:  https://www.sailing.cz/vysledky/241311

Více o LODM zde: https://www.olympijskytym.cz/odm

Foto ke stažení: http://gofile.me/52A2D/60zSSGrYB

Celá regata byla natáčena a vysílána jak na streamu - https://czechteam.fameplay.tv/odm2024archiv, tak 25. 6. na ČT sport (od 10 a od 15 hodin) a platformě ČT sport+. Záznam najdete na www.ivysilani.cz. Jednotlivé rozjížďky si lze přehrát také na trackingu zde: http://odm2024.sapsailing.com